Gå direkt till innehållet

Analys av racket Nox AT10 18K 2024 av Agustin Tapia

Denna 2024 har en av de mest begåvade spelarna i padelvärlden, Agustín Tapia, beslutat att använda sig av denna riktiga juvel. Vi kommer att granska i detalj en av de mest sålda padelracketarna den här säsongen.

För att göra det kommer vi först att analysera dess tekniska egenskaper, sedan kommer vi att granska dess beteende på banan och slutligen kommer vi att avsluta med några slutliga slutsatser.

Tekniska egenskaper
Design och konstruktion: Perfekt balans
Nox AT10 18K 2024 har noggrant utformats för att optimera prestandan vid varje skott. Med en droppform och en medelhög balans är den här racketen utformad för att ge ett mångsidigt spel, perfekt för spelare som söker både kontroll och kraft. Racketen är tillverkad av 18K aluminiserat kol och ger en solid och bekväm känsla som anpassar sig till både varma och kalla förhållanden.
MLD Black EVA-kärna i flera lager
En av de stora nyheterna i den här modellen är dess flerskiktskärna MLD Black EVA. Materialet ger en optimerad bollbana vid defensiva slag och större kraft vid avslutande slag, tack vare sin förmåga att anpassa sig till olika spelhastigheter. Detta resulterar i en racket med medium känsla som ger exceptionell respons i alla situationer.

Grov yta med SPIN+-teknik
För spelare som tycker om att lägga till spinn i sina slag är SPIN+-tekniken ett spektakulärt tillskott. Racketens yta är behandlad med en sandig råhet, som uppnås genom en lågviktig kiseldioxidbeläggning, vilket förbättrar bollträff och möjliggör lättare spinn. Detta är särskilt användbart på volley, droppskott och spinnskott.

EOS Flap och förbättrad aerodynamik
Racketens manövrerbarhet har förbättrats genom tillägget av EOS Flap-teknik. Dessa sidoperforeringar förbättrar racketens aerodynamik, minskar luftmotståndet och underlättar snabbare och mer exakta rörelser. Denna geniala design hjälper också till att omfördela vikten, vilket ger en känsla av överlägsen kontroll under spelet.

Pulse System: Mindre vibrationer, mer komfort
Komfort är avgörande i padelspelet och Nox har lagt särskild vikt vid detta område med sin Pulse System-teknik. Med gummiband som löper från basen av ramen till botten av greppet absorberar denna teknik vibrationer, vilket minskar ledtrötthet och möjliggör ett mer bekvämt och långvarigt spel.

 

 

Nox AT10 18K 2024 by Agustín Tapia
Nox Custom Grip® och Smartstrap
En av de mest framstående egenskaperna hos AT10 18K 2024 är Nox Custom Grip®, som är certifierat av Testea Padel. Detta anpassningsbara grepp förbättrar inte bara greppet med 52%, utan minskar också vibrationerna med 29%. Dessutom gör Smartstrap®-systemet det möjligt att byta racketens säkerhetslina, vilket ger bättre hygien, säkerhet och anpassning.

Handtagets längd
Handtagets design har också förbättrats och är nu längre jämfört med tidigare modeller. Denna förändring gör det lättare att utföra slag som t.ex. backhand med två händer, vilket ger ytterligare kontroll och komfort under spelet.

Prestanda på tennisbanan
agustin-tapia-nox
Kraft och kontroll i varje slag
Nox AT10 18K 2024 är en racket som utmärker sig i situationer med hög efterfrågan. Tack vare sin flerskiktskärna och 18K aluminiserade kolfiberkonstruktion erbjuder den utmärkt prestanda på både grundslag och volley nära nätet. Dess stora sweet spot och förmåga att generera spinn gör den till en mycket mångsidig racket, lämplig för avancerade spelare som vill behärska alla aspekter av spelet, även om det är sant att det inte är den racket som erbjuder mest kraft inom NOX-serien.

Bollens utmatning
I låghastighetsskott är kontakten ganska fast, den har en bra bollutgång och den svarar på ett formidabelt sätt, i själva verket är försvaret där denna 18k av Agustin Tapia sticker ut jämfört med andra racketar av märket. I höghastighetssituationer anses det vara en racket med bra utgång, även om det är sant att när vi försöker spela med en snabb volley eller leta efter snabba avslut kan vi ha en känsla av att bollen stannar lite i racketen.

Kontroll
NOX AT10 Luxury Genius 18K 2024 sticker ut för sin utmärkta kontroll. Kombinationen av dess hårdhet, hanterbarhet och vikt möjliggör en stor precision i bollens riktning och hastighet. Den enda nackdelen du kan hitta är när du försöker ge racketen extra fart, eftersom det känns som om den har en långsammare utgång.

Balans
Med en form som liknar en rund droppe har racket en medelhög balans. Det känns välbalanserat i handen och tenderar inte att pitcha. Därför kommer det att vara användbart i flygspelet, men inte lika användbart som i en diamantformad racket där balansen är mer i spetsen och hjälper oss att avsluta skott, särskilt i huggormen och backhanden.

Jämförelser och liknande paddlar
För de som är intresserade av att utforska andra alternativ inom Nox-serien av blad finns det flera modeller som delar funktioner med AT10 18K 2024. Nox AT Genius Attack 18K, med sin diamantform och höga balans, är idealisk för dem som vill maximera kraften. Nox AT Genius Limited Edition 2024, med sin dubbla ytjämnhet, är perfekt för spelare som prioriterar spinn i sina slag. Slutligen erbjuder Nox AT10 Genius 12K en styvare känsla, lämplig för dem som föredrar extra kontroll.

Slutliga slutsatser
Nox AT10 18K 2024 är perfekt för de spelare som letar efter ett racket som hjälper dem att vara solida i försvaret, men som samtidigt har tillräckligt med kraft för att låta dem vara definitiva med bollar nära nätet. Utan tvekan är det här ett av de mest mångsidiga racketarna på marknaden och ett utmärkt val för spelare från avancerad nivå och uppåt.
agustin-tapia-nox-2024
Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada..

Vagn

Din vagn är tom.

Börja shoppa

Välj alternativ